25.4.2021

Kirjan ja ruusun päivä 23.4.2021

 Kirjan ja ruusun päivä

Vuonna 1995 UNESCO julisti Kirjan ja ruusun päivän kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuksien päiväksi – kirjoja juhlitaan yhteenkuuluvuuden, vapauden ja rauhan symboleina. 

Kirjan ja ruusun päivän historia ulottuu kauemmaksi, vuoteen 1925:

👆Kirjan_ja_ruusun_päivä


Vietin kirjan ja ruusun päivää runo-opintojen merkeissä. Olen osallistunut AK-kustannuksen verkkokursille: Pöytälaatikosta päivänvaloon - 7 askeleen runokurssi aloittelevalle runoilijalle. 

Vaikka olenkin jonkin verran kirjoitellut, on kurssista ollut hyötyä. Uusia näkökulmia, kirjoittamisen tekniikkaa, eri runotyyppejä yms. yms. Samalla olen löytänyt itsestäni osan joka kirjoittaa runoja vähän aikuisempaan tyyliin. Tämä tuli ilmi, kun aikomukseni oli tehdä/jatkaa lasten runojen kirjoittamista. Ensin hiukan hämmennyin ja ajattelin niiden runojen jäävän pöytälaatikkoon, satukirjoittajan identiteetti on jotenkin ollut niin itsestään selvyys.

Nyt kuitenkin olen havahtunut siihen, että minussa voi olla ja on satutätiä, runoilijaa ja ties vaikka mitä. Nyt kun muutenkin on aikaa enemmän omalle kirjoittajan osalle, aion ottaa selvää mihin kaikkeen kirjoittaminen minut vie.

Harrastan myös muita luovia tekniikoita valokuvauksesta käsitöihin.

Olen julkaisut Instagram tilillä noita muita tuotoksia ja valokuviani, nyt teen sen myös tänne. 

Mutta myöhästynyttä Kirjan ja ruusun päivää ja iloista kevättä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti